Finansmannen Christen Sveaas har ligget i en årelang feide med tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl.  Striden toppet seg i 2002, da Sveaas var storaksjonær i Orkla.

I et Fossens kall d2Plus ) forteller Sveaas om det han omtaler som en ren bakvaskelseskampanje fra Heyerdahl.

– Bak den bakvaskelseskampanjen som var på førstesiden i VG i august 2002 sto Jens P. Heyerdahl d.y., som i en lang periode var konsernsjef for Orkla, og som jeg gikk i bresjen for å sparke ut av Orkla.

– Du kaller det en bakvaskelseskampanje, men det det dreide seg om var jo sant. At moren din var nazist og at du var homofil?

– Det ble da heller ikke benektet. Det var ikke noe å ta til motmæle mot. Men det ble brukt i en svertekampanje om at folk som er homofile og har nazister som mødre, de kan man ikke ha noe med å gjøre. Det var den tilbøyeligheten til konklusjon om at dette ikke er ålreite mennesker. Det var det som var det stygge.

Sveeas sier han var forberedt på angrepet.

- Jeg kjente til Jens P. Heyerdahls metoder og var ikke overrasket i det hele tatt.

Jens P. Heyerdahl d.y. er av D2 blitt forelagt uttalelsene fra Christen Sveaas, men har ikke ønsket å kommentere dem.

I D2 snakker Christen Sveaas ut om krigen med Jens P. Heyerdahl,  kjøpet av homomagasinet Blikk og den opprivende familiefeiden. 

Les Fossens kall d2Plus (Les D2 og DN i 1 måned for 1 krone).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.