Tidligere News of The World-redaktør Andy Coulson må møte i retten nok en gang etter at dommeren erklærte at det ikke lyktes retten å konkludere i to av tiltalepunktene mot Coulson. Han ble i forrige uke dømt for å ha vært med på å hacke telefonene til en rekke kjendiser og politikere iløpet av den tiden han styrte tabloidavisen News of The World. Hans forgjenger i avisen, Rebekah Brooks, gikk fri.

Da Coulson sluttet i News of The World i 2010 ble han ummidelbart statsminister David Camerons pressesjef. Cameron skal gjentatte ganger ha blitt advart om Coulsons frynsete rykte og måtte i forrige uke komme med en uforbeholden unnskyldning for at han ansatte Coulson.

Saken som nå skal gå for retten for andre gang dreier seg om at Coulson er anklaget for ytterligere to tilfeller av å prøvd å kjøpe hemmelige telefonopplysninger om den britiske kongefamilien i 2005. Clive Goodman, som var sjef for kongestoffet i samme avis, er også tiltalt i saken.

Ifølge The Guardian skal Coulson ha sett himmelfallen ut da dommeren forkyndte ham at han må beklage seg på å gjennomleve den samme rettssaken en gang til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.