Boligprisene falt 0,5 prosent i juni sammenliknet med mai, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene 0,5 prosent (se forklaring i faktaboks).

Prisene er nå 1,1 prosent høyere enn i juni 2013.

Eiendom Norge reviderer sin prognose til en oppgang på to prosent i gjennomsnittlig boligpris fra 2013 til 2014. Ved starten av året var forventningen en nedgang på 1-3 prosent.

- Vi forventer at boligprisene fortsetter utflatingen resten av året, noe som vil være en sunn utvikling, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

Prisene utviklet seg forskjellig for de ulike boligtypene:

Nå er gjennomsnittlig kvadratmeterpris 32.736 kroner.


Gjennomsnittlig formidlingstid for boliger var 33 dager i juni mot 36 dager i mai.

 I juni 2013 var formidlingstiden 25 dager.

Formidlingstiden er definert som tiden det tar fra boligen første gang ble annonsert på Finn.no til den ble solgt.

- Boligmarkedet har utviklet seg vesentlig bedre i første halvår enn forventet. Markedet korrigerte den negative tendensen i fjor høst raskere enn vi hadde lagt til grunn. Den viktigste årsaken til skiftet i markedet er en mer offensiv banksektor når det gjelder utlånspraksis, noe som har skapt optimisme blant aktørene og en økt evne til å gjennomføre boligkjøpet. Markedet har normalisert seg, og vi venter en fortsatt god utvikling i andre halvår, sier Dreyer.

Nå ligger det 13.673 boliger på Finn.no mot 15.415 i juni og 14.741 i april. I juni 2013 lå det 13.872 boliger på Finn.no.


I juni ble det formidlet 9.040 boliger mot 9.217 boliger i mai og 7.022 boliger i april. I juni 2013 ble det formidlet 7627 boliger.

 

Les også:

Kuppet budrunden  

Strammer inn bankenes boliglånskrav  

- Ingen som tror boligrenten skal opp de neste par-tre årene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.