Gjødselsprodusenten Yara og aluminiumsprodusenten Hydro melder i dag om at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro blir nykonsernsjef i Yara International fra 2015.

- Jeg beklager hans beslutning. Samtidig respekterer vi valget Svein Richard har tatt, sier styreleder i Hydro, Dag Mejdell til Dagens Næringsliv.

På fredag meldte Brandtzæg fra om at han skulle ta jobben som konsernsjef i Yara.

Styremøte over helgen

- Svein Richard meddelte avgjørelsen til styret fredag, og vi hadde et styremøte over helgen, forteller Mejdell, som også er konsernsjef i Posten.

Styrelederen ønsker ikke å kommentere hvorvidt han hadde signaler på Brandtzægs jobbskifte før det ble meldt inn til styret.

Det er ikke klart hvem som skal ta over som Hydro-sjef.

- Utelukker ingen

- Svein Richard har gjort en kjempejobb som konsernsjef, og i alle hans andre roller i alle sine 29 år i Hydro. Han har vist et betydelig lederskap for å forbedre Hydro, sier Mejdell.

Analytikere har tidligere i dag spekulert i at Hydro kommer til å utnevne en ekstern kandidat, men styrelederen holder foreløpig alle muligheter åpne:

- Vi utelukker ingen, verken interne eller eksterne kandidater, sier han.

Les også på DN.no:

Brende: - Partene står langt fra hverandre

Enke tilkjent 23,6 milliarder dollar i erstatning fra tobakksprodusent

Danske Bank på vei opp av sumpen med nordmann i førersetet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.