Angrepet var rettet mot en boligblokk i sentrum av byen, opplyser Ashraf al-Qudra, talsmann for helsevesenet på Gazastripen, til nyhetsbyrået AFP.

Ytterligere én person ble drept i et annet angrep i Deir al-Balah sentralt på Gazastripen mandag kveld, tilføyer han.

Syv drepte soldater

Også syv israelske soldater er i løpet av det siste døgnet drept i kamper på Gazastripen, opplyser det israelske forsvaret.

– I løpet av de siste 24 timene er syv soldater blitt drept mens de kjempet mot Hamas-terrorister i Gaza, heter det i en uttalelse mandag kveld.

30 israelske soldater er såret i kampene det siste døgnet.

Mandag kveld var antallet drepte israelske soldater siden bakkeinvasjonen startet for fire dager siden, dermed steget til 25.

Søndag ble hele 13 soldater drept, hvilket er det høyeste tapstallet på én dag for det israelske forsvaret siden Libanon-krigen i 2006.

På Gazastripen er over 500 palestinere drept siden den israelske offensiven startet for to uker siden.

Offensiv ikke til hinder

Det internasjonale samfunnet arbeidet på høygir mandag for å få til en våpenhvile i Gaza, men klarte ikke å hindre nye tap av menneskeliv.

En israelsk stridsvogngranat slo inn i et sykehus og drepte fem mennesker.Både i Doha i Qatar og senere på dagen i Kairo ble det holdt krisemøter på toppnivå, en videreføring av den internasjonale bekymringen som ble framført i FNs sikkerhetsråd.

Foreløpig har ikke partene latt seg påvirke av politisk press utenfra.

I Gaza pågikk krigshandlingene for fullt.

Minst fem personer ble drept og et titall såret under et israelsk angrep mot et sykehus på Gazastripen.

Redningsmannskaper opplyser at tredje etasje i Al-Aqsa-martyrenes sykehus i området Deir al-Balah ble truffet av granater fra en stridsvogn.

Foreløpige tall viser at også et titall personer ble såret, både pasienter og medisinsk personale.

Ett treff

En talsmann for sykehuset sier at tredje etasje inneholder operasjonsstuer og en intensivavdeling.

Flere granater slo ned i området rett rundt sykehuset, men det ser ut til at det bare er snakk om ett direkte treff.

Den norske legen Mats Gilbert sier til NRK at israelerne kjenner hvert hus og sykehus i Gaza, og mener det ikke kan være snakk om feilskyting.

Røde Kors er blitt bedt om å bistå med evakuering av sykehuset.

Det er så langt ikke gitt noen kommentar til skytingen fra israelske myndigheter.

Ved tidligere tilfeller av angrep mot sykehus har israelerne sagt at Hamas bruker sykehusområder som oppskytingsplass for raketter.

Blant deltakerne i den diplomatiske offensiven var USAs utenriksminister John Kerry, FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Midtøsten-kvartettens spesialutsending Tony Blair og emiren av Qatar, der Hamas har sitt hovedsete. Norges utenriksminister Børge Brende, i egenskap av leder for giverlandsgruppen, var også i sving for å hamre ut et grunnlag som partene kunne godta.

Angrepet

Norges Røde Kors opplyser at helsepersonell på Gazastripen er blitt angrepet av israelske styrker og hindret fra å hente ut sårede og døde fra hus som er truffet i Gaza by.

– Vår søsterorganisasjon Palestinsk Røde Halvmåne opplyser at deres helsepersonell ble direkte angrepet av israelske styrker. Dette er brudd på folkeretten og må etterforskes, sier lederen for Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, til NTB.

Han kan ikke få understreket sterkt nok at sivilbefolkningen er helt avhengig av at helsepersonell kan bevege seg på tvers av frontlinjene.

– Hvis helsepersonell er angrepet med overlegg, må det etterforskes av krigsforbryterdomstolen, sier Mollekleiv.

«Totalt uakseptabelt»

Utenriksminister Børge Brende (H) sier det jobbes intenst med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas, men arbeidet er svært krevende. Han betegner mandagens angrep mot et sykehus på Gazastripen som «totalt uakseptabelt».

– Det er vanskeligere å få på plass en våpenhvile nå, enn det var før Israels bakkeoffensiv på Gazastripen. Tapene på begge sider har ført til en polarisering, og partene står langt fra hverandre. Men meldinger om skyting mot sykehus viser hvorfor det haster med å få til en våpenhvile, sier Brende på telefon fra Doha.

Over 500 drepte

Tallet på drepte på Gazastripen steg mandag til over 500, og 18 israelske soldater er drept. Det gjør det vanskeligere å få på plass en avtale, mener Brende.

USAs utenriksminister John Kerry reiser til Kairo mandag. FNs generalsekretær ankom den egyptiske hovedstaden mandag ettermiddag.

– Egypt leder arbeidet med å få på plass en avtale, og landet spiller en konstruktiv rolle. Det har vært små framskritt, men arbeidet er svært krevende, sier Brende. Jeg frykter situasjonen kan trappes opp ytterligere. Det kan ikke utelukkes, men må ikke skje. Vi ser allerede forferdelige lidelser. De sivile er taperne, sier utenriksministeren.

LES OGSÅ: Nederlandske eksperter på krasjstedet i Ukraina

Geopolitisk uro bremser investorene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.