Netflix fremla sitt resultat for andre kvartal mandag, og kunne gladelig meddele at veksten i abonnementsmassen endelig betaler seg.

Marketwatch skriver at selskapet mer enn doblet omsetningen. Strømmegiganten sitter dermed igjen med et overskudd på 71 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,15 dollar per aksje.

Dette traff godt med analytikernes profetier som på forhånd ventet seg et resultat på 1,16 dollar per aksje.

Det var tydelig at investorene også trodde på et godt resultat, ettersom Netflix-aksjen mandag avsluttet opp 1,73 prosent til 451,84 dollar. Totalt har aksjen økt 71 prosent hittil i år.

Kraftig vekst

Selskapets totale driftsinntektene har økt fra 1,07 milliarder til 1,34 milliarder dollar i årets andre kvartal sammenlignet med i fjor.

Ifølge den siste rapporten strømmet 1,69 millioner nye betalende abonnenter til Netflix i løpet av denne perioden - som normalt pleier å være svakere enn første kvartal.

Selskapet hadde på forhånd estimert å ha en betalende abonnementmasse på totalt 50 millioner personer ved utgangen av juni, og en vekst på 1,46 millioner.

For tre år siden var håpet å kunne telle ti millioner, ifølge Bloomberg News.

Nyhetsnettstedet tilskriver mye av suksessen til serier som «House of Cards» og «Orange is the New Black», men også forretningsplanen og den stadig økte tilgjengeligheten til blant annet i Europa og Latin-Amerika.

Dyrt innhold

I løpet av året vil også ytterligere seks europeiske land, deriblant Tyskland og Frankrike, kunne sikre seg tilgang til strømmetjenesten.

Men utvidelsene er langt i fra kostnadsfrie.

Ifølge Bloomberg har Netflix selv ymtet frempå at innhold alene koster 7 milliarder dollar å finansiere.

- Enkelte ganger må du droppe noen av de mindre gode avtalene for å signere andre. Kanskje kan de ikke få avtaler eksklusivt. Det er mye av årsaken til at selskapet begynte med egenproduksjon, sier Jon Erlichman i Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.