– Vi har besluttet å avlyse en avgang fra København i kveld og en avgang fra Stockholm i morgen tidlig. Vi kommer til å vurdere andre avganger i morgen, sier pressesjef Trine Kromann i SAS til NTB tirsdag kveld.

På grunn av sikkerhetshensyn innstiller også Norwegian sine avganger til Tel Aviv i Israel inntil videre.

– Nå har vi innstilt våre flygninger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har eskalert i dag, og vi gjør dette av sikkerhetshensyn til våre passasjerer og ansatte, opplyser pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har kommet med noen råd angående luftrommet i regionen.

Amerikanske innstillinger

De amerikanske flyselskapene United Airlines, Delta Airlines og US Airways meldte tirsdag at de vil innstille sine avganger til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv på grunn av sikkerhetshensyn. USAs luftfartsmyndighet FAA la senere på kvelden ned forbud mot å fly til Tel Aviv, ifølge AFP.

En rekke internasjonale selskap har også innstilt sine avganger.

Luftfartstilsynet i Norge forholder seg til den europeiske luftfartsmyndigheten Eurocontrols vurderinger av et eventuelt flyforbud.

- Ingen grunn

Israel mener derimot ikke det er noen grunn til å stanse flysningene til landet.

Årsaken til at en rekke internasjonale flyselskaper har innstilt sine avganger til Tel Aviv inntil videre, er ifølge israelsk politi at en rakett landet noen kilometer nord for flyplassen Ben Gurion tirsdag.

– Et hus ble skadd i et rakettangrep i Kiryat Ono Yehud, flere kilometer fra flyplassen, sier talskvinne Luba Samri i politiet til nyhetsbyrået AFP.

Det fikk USA luftfartstilsyn til å forby amerikanske flyselskaper å fly til å fra Israel det neste døgnet. Israels luftfartstilsyn sier i en uttalelse tirsdag kveld at «det er ingen grunn til at amerikanske selskaper skal innstille sine flygninger».

– Transportminister Yisrael Katz ringte tirsdag kveld til amerikanske flyselskaper for å forklare for dem at avganger og ankomster til Ben Gurion-flyplassen ikke utgjør noen sikkerhetsproblemer for flyene og deres passasjerer, heter det i uttalelsen.

 

LES OGSÅ: Amerikanske myndigheter forbyr flygninger til Israel

Fant 85 sekker med kroppsdeler(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.