I en artikkel i tirsdagens DN kommer det frem at konsernsjefene i de store statsdominerte børsnoterte selskapene i snitt har hatt jobben i syv år.

Eivind Reiten, som ledet Hydro fra 2001 til 2009, var overrasket da han mandag fikk vite at Svein Richard Brandtzæg forlater selskapet til fordel for gjødselselskapet Yara.

Selv ga han seg i 2009 fordi han mener åtte år er nok som konsernsjef i børsnoterte selskaper.

- Det er ikke slik at den malen skal tres nøyaktig over alle selskaper, men det var derfor jeg selv valgte å slutte. Jeg følte jeg hadde tatt en god etappe. Svein Richard slutter før mine magiske åtte år, men jeg har ikke noe mer å si om det, sier Reiten til Dagens Næringsliv.

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas har vært toppsjef i 12 år. Statoils konsernsjef Helge Lund har vært sjef i ti år.

Les også (DN+):Trekkes frem som ny Hydro-sjef

- Må tilføres ny energi

- Hva tenker du om de som sitter lengre enn åtte år?

-Det er ikke slik at det enkelte selskap skal ha en absolutt grense på at ni år er for mye, eller sju år er for kort. Men jeg tror ledere som sitter for lenge har en tendens til å overvurdere betydningen av seg selv. Det må tilføres mye energi og kraft i en slik lederrolle, og derfor brukte jeg åtte år som eksempel, sier Reiten.

Les også (DN+): Vil ha norsk Hydro-sjef dnPlus

Baksaas legger frem kvartalsresultatene til Telenor på onsdag, mens Lund legger frem kvartalstallene til Statoil på fredag. Reiten vil ikke si noe konkret om at de to har vært konsernsjefer lengre enn åtte år.

-Jeg har ikke noe grunnlag for å mene noe spesielt om den enkelte, det ønsker jeg ikke å kommentere. Det kan være veldig gode grunner for at man sitter lenge. På generelt grunnlag skal man i børsnoterte selskaper med spredt eierskap tenke på fornyelse og at det fra tid til annen er lurt å skifte leder, sier Reiten.

Les mer om kvartalstallene Hydro la frem tirsdag: 

Svake tall for Hydro

Hydro faller på positiv børs  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.