Bloomberg News melder at Apple økte sitt kvartalsmessige overskudd til 7,75 milliarder dollar, rundt 46,5 milliarder kroner.

Produsenten rapporterer om en økning på 13 prosent i salget av iPhoner til 35,2 millioner solgte enheter. Dette har bidratt til å presse omsetningen opp med seks prosent til 37,4 milliarder dollar i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Resultatene var stort sett som ventet for analytikerne, som på forhånd regnet med at Apple ville øke sitt overskudd per aksje til 1,23 dollar, tilsvarende 37,99 milliarder dollar.

Salget av iPhone-enheter ble derimot anslått å være noe høyere - omkring 35,9 millioner enheter i andre kvartal, en økning på 15 prosent.

Hittil i år har aksjen steget totalt 18 prosent på børsen.

Kritisk lansering

Også investorene ventet på forhånd et godt kvartalsresultat fra teknoprodusenten, og sendte Apple-aksjen opp 0,51 prosent til 95,10 dollar tirsdag.

Men investorene var noe skuffet over det de fikk servert og sendte aksjen ned igjen med 0,6 prosent i utvidet handel etter resultatfremleggelsen.

Apple står nå overfor en av sine hittil mest kritiske lanseringer på flere år. Det skriver Bloomberg og sikter både til iPhone med større skjerm og såkalte «wearables» som teknoklokker, samt en oppgradering av Apple TV.

- Etter å ha stått overfor spørsmålet om hvorvidt Apple kan klare å lage banebrytende produkter uten Steve Jobs, forbereder selskapet seg nå på lanseringen, skriver nyhetsbyrået.

Skeptiske til «Supersize»

Det er knyttet spenning til Apples nye iPhone 6 som lanseres i slutten av september, men analytikerne er skeptiske til størrelsen på den nye mobilen, skriver Marketwatch.

Den kan i verste fall stjele markedsandeler fra iPad-salget, fryktes det.

iPhone 5 «ruver» 11,9 centimeter i høyden, mens den nye modellen vil bli 14 centimeter lang. iPad mini har til sammenligning 20,1 centimeter stor skjerm.

Eksperter mener produsenten har ventet ekstra lenge med å lansere en såkalt «phablet»-versjon av signaturproduktet sitt for å unngå en poteniselt negativ påvirkning på iPad-salget.

- Apple har kanskje valgt å lansere en større håndholdt mobil senere enn andre, men det er ingen tvil om at konsumentene har en økende appetitt for mobiler med større skjermer. En større skjerm vil også gjøre det mulig for Apple å sette inn et større batteri - noe de har mottatt mange klager på for iPhone 5S, sier ansavrlig redaktør Mark Spoonauer i Laptop Mag til Marketwatch.

Teknologikonsulent Jeff Kagan mener å ha oppskriften på det perfekte produktet:

- Den perfekte enheten kan utvides til et nettbrett og omformes til en smarttelefon. Det ville gjøre det enklere og minde dyrt for brukerne. Men det er det ingen selskap som har funnet opp enda, sier han til nettstedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.