Reuters beskriver Khodakovskij som mektig.

I et intervju med nyhetsbyrået sier Khodakovskij for første gang siden Malaysia Airlines-flyet ble skutt ned over Øst-Ukraina at opprørerne hadde rakettsystemet av typen Buk.

Skrøt

Khodakovskij, som er kommandør for separatistenes Vostok-bataljon, antyder også at rakettene kan ha kommet fra Russland og at rakettsystemet kan ha blitt sendt tilbake dit for å fjerne bevis på at det var i Ukraina.

Før det malaysiske flyet med 298 personer om bord ble skutt ned sist torsdag, skrøt separatistene over å ha fått tak i Buk-raketter. Slike raketter er i stand til å skyte ned fly i marsjhøyde.

Siden flykatastrofen har imidlertid den største separatistgruppen, den selverklærte Folkerepublikken Donetsk, gjentatte ganger nektet for å noensinne ha hatt slike våpen.

USA og Ukraina anklager separatistene for å ha skutt ned passasjerflyet, mens Russland mener Ukraina selv er ansvarlig.

Har raketter

Amerikanske undersøkelser viser at Hamas har raketter som kan nå Ben Gurion-flyplassen i Israel, opplyser USAs utenriksdepartement.

Hamas-rakettenes treffsikkerhet er imidlertid fortsatt begrenset, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det finnes ingenting som tyder på at Hamas hittil i konflikten har avfyrt varmesøkende luftvernraketter, tilføyer utenriksdepartementet i Washington.

USAs luftfartsadministrasjon FAA la tirsdag ned et midlertidig sivilt flyforbud for amerikanske flygninger til flyplassen utenfor Tel Aviv. En rekke internasjonale flyselskaper har også innstilt sine avganger ut og inn av Israel etter at en rakett landet få kilometer unna flyplassen tirsdag(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.