Norwegian hadde i utgangspunktet en flygning fra Stockholm til Tel Aviv torsdag morgen med retur samme dag. Onsdag kveld besluttet selskapet imidlertid å kansellere denne.

– Vi har vurdert sikkerhetssituasjonen, og vi har hele tiden sagt at det er ganske stor sannsynlighet for at vi vil gjøre det, sier informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Også SAS har satt opp en avgang til Tel Aviv torsdag kveld.

– Flyselskapet vil treffe en beslutning samme dag om hvorvidt denne blir innstilt eller ikke, opplyser sier pressesjef i SAS Trine Kromann til NTB.

Fast i Israel

Mange passasjerer som skulle reist med SAS og Norwegian fra Tel Aviv onsdag, kom seg ikke av gårde ettersom flyselskapene tirsdag besluttet å innstille reisene av sikkerhetshensyn.

– Vi tilbyr hotellovernatting til dem som har behov for det, men det er ganske få som har tatt inn på hotell. Vi har også lykkes med å ombooke fem-ti personer hjem igjen. De resterende har selv funnet en løsning, sier pressesjef i SAS Trine Kromann til NTB.

Hun sier det er snakk om over 300 reisende, men viser til at enkelte har familie i byen.

Høyrisiko

Også rundt hundre Norwegian-passasjerer skulle reist fra Tel Aviv til Stockholm lufthavn Arlanda onsdag.

– Vi gjør det vi kan for å finne alternative løsninger ettersom mange selskaper ikke flyr ut av Tel Aviv. Det er fortsatt en høyrisiko. De får hotell, mat og drikke, sier Holmbergh Jacobsson i Norwegian.

En rekke internasjonale flyselskaper har innstilt sine flygninger til Israel på grunn av sikkerhetssituasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.