- Som en del av den kontinuerlige vurderingen har Sjøfartsdirektoratet valgt å heve sikringsnivået for norske skip som anløper norske ISPS-havner til nivå 2, skriver direktoratet på sine egne nettsider.

Dette vil også gjelde utenlandske skip som ankommer norske havner.

Direktoratet skriver også at det bak beslutningen ligger en vurdering som kan endres, og at de samarbeider med andre etater og myndigheter.

Kystverket har tidligere i dag hevet det maritimie sikringsnivået til nivå 2.

- Dette vil i praksis bety at alle omfattede havneanlegg umiddelbart må gjennomføre de sikringstiltak som er skissert under nivå 2 i de respektive havneanleggs sikringsplaner. Det betyr også at skip ved kai må forholde seg til det forhøyde sikringsnivå, skriver Kystverket på sine nettsider.

Konkret trussel

PST opplyste på en pressekonferanse tidligere i dag at det foreligger en konkret terrortrussel mot Norge.

Oslopoliiet sa på en pressekonferanse i ettermiddag at situasjonen er krevende.

- Dette er krevende fordi vi ikke vet hva ser etter selv. Vi mangler den spesifikke informasjonen. Det er heller ikke sikkert vi kunne delt den med publikum. Vi befinner oss i en skjerpet en normalsituasjon og vi ber publikum er oppmerksomme på det de ellers er oppmerksomme på, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.