Landets statsminister frasier seg stillingen fordi nasjonalforsamlingen ikke støtter finansiering av en ny energi- og forsvarspolitikk.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg kunngjør min avgang i forbindelse med at regjeringskoalisjonen har kollapset og blokkeringen av regjeringens initiativer, sa Jatsenjuk til parlamentet.

– Jeg leverer min oppsigelse på grunn av kollaps i koalisjonsregjeringen og blokkeringen av regjeringens forslag, sa han til nasjonalforsamlingen torsdag.

Statsministerens oppsigelse kommer samme dag som to av partiene har trukket seg fra regjeringen.

Dette åpner for at president Petro Porosjenko nå kan skrive ut nyvalg til nasjonalforsamlingen. Både politikere og aktivister har lenge ønsket at nasjonalforsamlingen skal settes sammen på nytt, særlig etter valget av Porosjenko som ny president i slutten av mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.