Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt opplyser at bemanningen er styrket etter truselen.

- Vi har kalt mange titalls personer i spesielle funksjoner hjem fra ferie. Ellers har vi en styrt ferieavvikling som gjør at beredskapsnivået normalt er tilstrekkelig. Men en del funksjoner er det nå nødvendig å styrke, sier Fredriksen til DN.

– Hvordan beskytter dere regjeringens medlemmer?

– De er ikke et uttalt mål. Vi følger anbefalingene i PSTs truselvurdering, og ministrene er undergitt et sikkerhetsregime i utgangspunktet. Nå er det ferietid, så det vil påvirke graden av arrangementer og hvor de oppholder seg til enhver tid.

Kan vare uker

Ifølge PST er trusselen tidsavgrenset. Politiet har fullt innsyn i alle opplysninger PST til enhver tid besitter, opplyser Fredriksen.

– En kortvarig trussel betyr i denne sammenhengen dager. I verste fall uker, sier Fredriksen.

Han vil ikke si hvilke terrormål politiet vurderer som mest utsatt.

– Men det handler om hvilke motstandere vi står overfor. Vi har noen symbolbygg som uansett vil rangere høyt. Vi vet hvilken virksomhet som foregår i dem, og er i kontakt med dem som har sikringsansvaret, som er objekteier selv. Så forsterker vi ved behov. Trusselen er ikke spesifikk mot noen mål som sådan, så vi konsentrerer oss om et knippe objekter som etter vår analyse vil være mest utsatt, ut fra motstanden vi står overfor.

Hovedsteder attraktive for terror

– Mener du Oslo er mer utsatt enn resten av landet?

– Oslo som hovedstad har et større potensial for masseskade, og også høy symbolverdi. Så vi har et ansvar på mange områder som andre politidistrikt ikke har.

– Så det er et ja?

– Ja. Men i denne konkrete saken går truselen mot Norge. Det er en grunn til at Oslo får mye oppmerksomhet, men det er ingen opplysninger som tyder på at det skal skje i Oslo. Vi som politidistrikt tar ansvaret som ligger til politimesteren i Oslo, og iverksetter tiltakene vi mener er nødvendige her. Skadefølgene kan bli store her, og erfaringen tilsier at hovedsteder er veldig attraktive mål for terror.

LES OGSÅ: Pressekonferansen minutt for minutt

Politiet øker tilstedeværelsen etter terrortrusler(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.