Direktoratet forsikrer seg nå om at landets sykehus og kommunehelsetjenesten er godt orientert om situasjonen og forberedt på å håndtere mulige hendelser, melder Helse- og omsorgsdepartementet.

Departementet har gitt Helsedirektoratet i oppgave å koordinere helsetjenestens håndtering av den mulige terrortrusselen.

– Vi har etablert krisestab i Helsedirektoratet og følger situasjonen veldig tett. Fra vår side betyr det for eksempel muligheten til rask oppbemanning, sier assisterende helsedirektør Cecilie Daae til TV 2.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet sier helsetjenesten generelt er godt forberedt på å håndtere ulike hendelser og samarbeider nært med politimyndighetene i situasjonen som foreligger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.