I kontorlokalene hos advokatene Wikborg Rein, et stenkast fra Oslo Rådhus på Kronprinsesse Märtas Plass i Oslo, er det rolig og stille fredag ettermiddag.

Managing partner Susanne Munch Thore er tilbake fra hytta, og møter DN etter at avisens utsendte er tatt imot av en av kontorlokalets få synlige medarbeidere; resepsjonisten.

- Det er jo ofte stille i Oslo i juli, sier Munch Thore.

Hun legger til at det er flere folk tilstede på kontoret enn lokalet gir uttrykk for. Som følge av terrortrusselen i Oslo vurderer hun derimot fortløpende om hun skal sende folk hjem.

- Vi følger situasjonen nøye og følger myndighetenes anbefalinger, men vi har ikke mottatt informasjon fra Politiet på dette tidspunktet som gjør at vi vurderer å be våre ansatte om å jobbe hjemmefra, sier hun.

- Ingen spesielle anbefalinger

Politiet vil ikke si noe om hvilke terrormål som vurderes som mest utsatt, men DN skrev torsdag at blant annet slottet i Oslo og Oslo Rådhus er stengt for turister i lys av den mulige terrortrusselen.

Hos Wikborg Rein forholder de seg til den generelle informasjonen politiet gir ut, og forteller at politiet har opplyst at det er godt vakthold rundt Rådhuset. Foreløpig foreligger det ikke spesielle anbefalinger i bygget hvor Wikborg Rein holder til.

I ettertid av terrorangrepene i Oslo den 22. juli 2011, har advokatfirmaet i større grad har satt sikkerheten på dagsorden.

Hvordan er stemningen i lokalene deres med tanke på at dere er så tett på Rådhuset, som trekkes frem som et terrormål?

- Det er «business as usual», ikke noe annerledes her enn det er hos resten av befolkningen. Det vi har fått vite av politiet er jo at på bakgrunn av at vi ligger nært rådhuset. Men vi følger situasjonen nøye og vurderer sikkerheten løpende, sier Much Thore uten å ville gå nærmere inn på hvilke sikkerhetstiltak de vurderer.

Beredskapsplan

Fungerende direktør Arne Røed Simonsen i Næringslivets sikkerhetsråd, bekrefter overfor DN at enkelte bedrifter har tatt kontakt med rådet i forbindelse med terrortrusselen.

- Vi prøver å bistå ved å holde hjemmesiden oppdatert. Vi kan gi generelle og strategiske råd. Dersom medlemmer tar kontakt, vil gå i dialog og veilede dem, eventuelt henvise til rette organisasjon eller myndighet. Dersom det oppstår flere situasjoner, sender vi ut nyhetsbrev til abonnenter, og deler artikler på sosiale medier.

Simonsen vil ikke spekulere i om enkelte sektorer er mer utsatt enn andre. Hans generelle anbefaling til virksomhetene er å gjennomgå sine beredskapsplaner.

- De som kjenner virksomheten, må selv vurdere om det skal iverksettes tiltak. For de som ikke har beredskapsplaner og er i villrede, anbefaler vi å se gjennom veilederen som er utarbeidet av Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Politidirektoratet og Politiets sikkerhetstjeneste. På vår hjemmeside har vi oppsummert de viktigste rådene, sier han til DN.

- I samme båt

Fordi det foreløpig ikke er gitt informasjon om konkrete mål i forbindelse med terrortrusselen, er det utfordrende for Næringslivets sikkerhetsråd å komme med konkrete råd til bedrifter.

Simonsen føler seg trygg på at politiet vil gi informasjon om dette, dersom det viser seg at bedrifter er mer utsatt enn andre instanser.

- Vi sitter alle i samme båt, vi vet ikke noe om hvem trusselen retter seg mot. Da kan vi heller ikke gi konkrete råd. Det beste vi kan gjøre er derfor å følge de samme anbefalingene myndighetene allerede har gitt, sier han og understreker:

–  Det viktige er at man beholder roen og holder hodet kaldt.

DN har vært i kontakt med Oslo Politidistrikt som viser til at hver enkelt bedrift og institusjon bør ta egne vurderinger i forbindelse med sikkerheten til de ansatte.

LES OGSÅ: TV 2: PST frykter terrorangrep mandag

Nederland nekter syriafarere pass

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.