Årsaken skal være at norske myndigheter har god oversikt over de med norsk tilknytning, og dersom disse viser seg på vei til eller inn i Norge, vil de bli stanset, får avisen opplyst.

Det er imidlertid bekymring for at andre europeere eller amerikanere som har kriget i Syria skal være på vei til Norge eller allerede befinner seg her.

Etter det avisen erfarer kom den første informasjonen om terrortrusselen fra en utenlandsk etterretningstjeneste.

– Tipsene kan ha kommet fra amerikansk etterretning, enten CIA eller NSA. Det er logisk at USA er involvert, blant annet fordi de uttaler seg til amerikanske nyhetskanaler, sier terrorekspert Kjetil Stormark.

Ifølge en annen terrorekspert, Magnus Ranstorp, kan mellom 300 og 350 skandinaver ha tilsluttet seg jihadistgruppen ISIL og lignende terroristgrupper, basert på tall fra norsk, svensk og dansk sikkerhetstjeneste.

– Vi vet at minst 80 svensker har reist. I Danmark er antallet 100 personer og i Norge 50. Vi vet at det er et mørketall på omtrent 40 til 50 personer, sier Ranstorp til det svenske nyhetsbyrået TT. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.