Dersom flyselskapet blir dømt til å betale hver av dem 600 euro i kompensasjon, står over 1.000 andre saker i kø for å bli ført for retten i Sverige, skriver Aftenposten.

Den første erstatningssaken skal gå for Attunda Tingsrätt i Stockholm 29. august. Senere kan også tilsvarende saker bli ført for retten i Norge, skriver avisen.

– Det blir et ras av saker som vi kommer til å kjøre mot Norwegian på løpende bånd. Og problemene bare vokser. Norwegian har fremdeles trøbbel med langdistanseflyene, derfor øker antallet berørte reisende nesten hver eneste uke, sier den svenske advokaten Stephan Eriksson til avisen.

35.000 passasjerer

En oversikt som Eriksson har fått utarbeidet, viser at rundt 35.000 passasjerer har vært berørt av Norwegians problemer med Dreamliner-flyene så langt. Dersom EUs bestemmelser om erstatning ved kanselleringer og forsinkelser over tre timer blir lagt til grunn, vil hver ha krav på opptil 600 euro i erstatning fra flyselskapet.

Norwegian har på sin side avvist stort sett alle krav om kompensasjon med at forsinkelsene har skjedd «under ekstraordinære omstendigheter» og utenfor selskapets kontroll.

Selskapet understreker samtidig at ikke alle krav er avvist, og at reisende har fått utbetalt erstatning i de tilfellene hvor de har vurdert at problemene har vært knyttet til forhold som Norwegian er ansvarlig for.

Nye problemer

Norwegian har basert hele sin langdistansesatsing på den nye Dreamlineren og har nå sju fly av denne typen. Selskapets Dreamliner-flåte vil i 2018 telle 17 fly, men nettopp dette flyet har skapt store problemer for reisende og hodebry for Norwegian. Selskapet har blant annet blitt tvunget til å leie inn fly fra andre selskaper for å holde ruteprogrammet.

Så sent som denne uka har Norwegian hatt problemer med et Dreamliner-fly. Flyet som skulle gått fra Los Angeles til London med 300 passasjerer onsdag kveld, kom seg først av gårde 42 timer senere, og lander på Gatwick lørdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.