Ifølge TV 2 bekrefter flere uavhengige kilder at PST i en trusselvurdering spesifikt nevner høytiden id al-fitr, avslutningen på fastemåneden ramadan, som dagen der et terrorangrep mot Norge kan skje.

PST opplyser til NRK at de ikke vil knytte trusselen til en religiøs høytid eller én spesifikk dag. PST har opplyst at trusselen er uspesifisert, og det er ikke kjent hvor, når eller hvordan et eventuelt angrep vil finne sted.

– Opplysningene vi har indikerer at dette er en trussel som kan manifestere seg innen kort tid. Men vi har ikke noe behov for å knytte dette til religiøse høytider. Det er ikke det som er fokus og ikke det som skal assosieres med dette. Det er kriminelle voldsforbrytere vi snakker om, og de er overhodet ikke representative for Islam eller muslimer i Norge. Så å knytte trusselen til en religiøs høytid er ikke noe vi ønsker å gjøre, sier Jon Fitje Hoffmann, fagdirektør for strategisk analyse i PST til kanalen.

PST jobber nå med å verifisere opplysningene i trusselen og skaffe seg mer nøyaktig informasjon om innholdet i trusselen.

– Det viktigste arbeidet vi gjør nå, er å avklare og verifisere de opplysningene vi har fått, og å finne ut om dette faktisk stemmer eller ikke. Vi jobber intenst med det, slik at vi kan få avklart situasjonen, sier Hoffmann.

Ifølge Hoffmann har en gruppe personer reist fra Syria med mål om å gjennomføre et terrorangrep i Vesten. Norge skal ha blitt nevnt konkret som et mulig mål, og gruppen kan ifølge PST nå befinne seg i Europa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.