Rundt 15 norske jihadister har vendt tilbake til Norge etter å ha vært tilknyttet ekstremistgrupper i Syria, skriver NRK.

– Det er nettopp denne type forhold vi må prøve å få kunnskap om. Alt rundt denne mulige gruppa er jo forhold vi prøver å konkretisere og avdekke, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffman i PST.

Ifølge en rapport fra Felles kontraterrorsenter har PST gjort en individuell vurdering av hvilken trussel hver av dem kan utgjøre.

Flere av klientene til advokat John Christian Elden har vært i PSTs søkelys, men advokaten sier at de ikke har merket økt oppmerksomhet fra myndighetene.

– Ingen av dem har oppfattet at PST knytter denne generelle trusselen mot dem eller hjemvendte nordmenn, skriver Elden i en SMS til NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.