Det er innført våpenhvile rundt stedet der Boeing 777-flyet med 298 personer om bord styrtet i forrige uke, men ikke langt unna pågår harde kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker og pro-russiske separatister.

Likevel trosset et australsk par alle advarsler og tok seg lørdag fram til flyvraket uten eskorte. De sa de innfridde et løfte til sin eneste datter om å være på plass.

– Hun var full av liv, sa Angela Rudhart-Dyczynski om sin 25 år gamle datter Fatima, som studerte til luftfartsingeniør i Nederland og også drømte om å bli flyger.

Dyczynski har tidligere sagt at de drømte om å finne datteren i live, men nå la de ned blomster på stedet.

Til sammen 28 australske borgere, pluss ni til som bodde i Australia, var blant passasjerene som døde i ulykken.

Nederlandske myndigheter opplyste lørdag at den første som er identifisert, er en nederlender, og at vedkommendes familie og borgermesteren i byen den døde bodde i, er underrettet.

Nederlandske eksperter var lørdag på vei til åstedet, men snudde på grunn av bekymring for sikkerheten.

Både Nederland og Australia ønsker å sende ubevæpnede politifolk for å sikre vraket og levningene som fortsatt er igjen, men har ennå ikke fått klarsignal.

Nederland planlegger å sende 60, mens Australia sender 190 til Nederland for å stå klar.

Separatistene som anklages for å ha skutt ned flyet og tukle med bevisene, sier de kun er åpne for å slippe inn et svært begrenset antall nederlandske og australske politifolk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.