Generalløytnant Michael Flynn, sjef for den militære etterretningen Defense Intelligence Agency (DIA) gir en dyster skildring av utviklingen av den regionale konflikten.

I løpet av de siste 20 dagene har minst 1.050 palestinere, for det meste sivile, mistet livet i krigshandlingene på Gazastripen. I andre protester og sammenstøt i de okkuperte områdene og andre steder i Israel, er minst ti drept.

Tre sivile har mistet livet i Israel på grunn av raketter fra Gazastripen og den israelske hæren har tapt over 40 soldater.

– Hvis Hamas blir beseiret av Israel og forsvinner, vil vi trolig ende opp med noe som er enda verre. Regionen vil få noe som er mye verre, advarte Flynn under en sikkerhetskonferanse i Aspen i Colorado i USA.

– En mer alvorlig trussel kan komme inn i kretsløpet, noe lignende ISIL, gruppa som har erklært et islamsk kalifat i områdene de kontrollerer i Irak og Syria, sier han.

Gazas befolkning er låst inne i den overbefolkede, tørre enklaven. De er til sammen 1,8 millioner mennesker, fattigdom dominerer og 40 prosent er arbeidsledige.

Slitne beboere sier de håper kampene vil bryte blokaden som kontrolleres av Israel og Egypt.

Det israelske militæret har sagt de vil bruke våpenhvilen til å lete fram tunneler og undergrunnssystem som Hamas har bygget under området på Gazastripen og inn i Israel.

Den militære etterretningssjefen har ikke tro på at det blir fred i Midtøsten på lang tid.

– Blir det noen gang fred i Midtøsten? Ikke i min levetid, sa han til tilhørerne på sikkerhetskonferansen i Colorado.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.