– Utviklingen de siste dagene er at PST har mottatt svært mye relevant informasjon som gjør at grunnlaget vi nå har å vurdere ut ifra, er omfattende, sa Bjørnland.

Informasjonen er innhentet gjennom kanaler nasjonalt og internasjonalt. Dette har ifølge PST-sjefen gitt informasjon av «høy kvalitet» og bidratt til vurderingene PST nå gjør knyttet til trusselsituasjonen.

– Basert på de siste dagers arbeid kan vi nå si at trusselen om et terrorangrep mot Norge er noe redusert, sa Bjørnland. PST jobber fortsatt for fullt med å avklare trusselen, og situasjonen kan endre seg raskt, la hun til.

Se intervju med PST-sjefen:
 

- Trusselen er noe redusert
00:00
Publisert:

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa at politiet vil fortsette med det nåværende beredskapsnivået i omtrent ett døgn til.

– Det betyr konkret at det er ingen endring i hva politiet viser fram, men vi går inn i en litt annen fase når vi nå skal vurdere hvordan vi skal tilpasse oss den nye trusselvurderingen, sa Humlegård. (©NTB)

Les også på DN.no:

Selvmordsbomberen fra Oslo

– Det er veldig mye dårlig lederskap i Norge

– Det er lettvint å tjene penger på bolig  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.