Medlemmene av FNs sikkerhetsråd møtes søndag til et krisemøte om konflikten mellom Hamas og Israel.

Møtet starter ved midnatt, opplyser diplomatiske kilder til nyhetsbyrået AFP.

Det er ventet at Sikkerhetsrådet vil vedta en resolusjon som tar til orde for en våpenhvile. Nesten 1.100 mennesker, de aller fleste palestinere, er blitt drept så langt.

I et utkast til en resolusjon uttrykkes det «en sterk støtte» til en umiddelbar og uforbeholden humanitær våpenhvile», som gjør det mulig å få nødvendig hjelp inn på Gazastripen.

Brutte våpenhviler

I utkastet understrekes det at sivile og humanitære bygg, inkludert FN sine, må «beskyttes og respekteres».

Krisemøtet kom i stand etter at Israel og Hamas brøt våpenhviler søndag. Men intensiteten i kampene ble noe dempet i helgen og natt til mandag.

Også Israels statsminister Benjamin Netanyahu holdt møter med sine nærmeste sikkerhetsrådgivere natt til mandag.

Det er ingen tegn til en løsning på konflikten. USAs president Barack Obama understreket derfor behovet for en umiddelbar humanitær våpenhvile i en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu søndag.

Bekymring

Obama gjorde det klart hvor viktig det er å få på plass en ubetinget våpenhvile som avslutter krigshandlingene og fører til permanent opphør av konflikten i tråd med våpenhvileavtalen fra november 2012, som ble meglet fram av Egypt.

I samtalen uttrykte USAs president bekymring over det stigende tallet på døde sivile palestinere og tapet av israelske liv, og forverringen av den humanitære situasjonen i Gaza.

Obama understreket også at amerikanerne fordømmer rakettskytingen til Hamas og tunnelangrepene mot Israel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.