- De private investorene har vært forsiktige i hele år, og dette kan være et første tegn på at risikoviljen og interessen for aksjer er på vei opp igjen, sier Anders Skar daglig leder i Nordnet Norge i en melding fredag.

Kjøpte for 252 millioner

Private aksjekunder hos meglerhuset Nordnet, Netfonds og Skandiabanken nettokjøpte aksjer for 252 millioner i juli. Fra januar til juni nettosolgte privatpersoner aksjer for over 1,8 milliarder, og juli er første måned så langt i år hvor privatpersoner kjøper mer aksjer enn de selger.

- Vi må helt tilbake til april 2012 for å finne en enkeltmåned med et større nettokjøp av aksjer enn juli. Dette er overraskende for historisk har privatpersoner nettosolgt aksjer i hver julimåned siden 2010, sier Skar.

Her er de mest kjøpte

De mest kjøpte aksjene i juli var Subsea 7, PGS og Statoil, mens de mest solgte var Xact Derivat Bear, Norsk Hydro og Gjensidige. Aksjene som privatpersoner handlet mest i juli var REC Silicon, Norsk Hydro og DNO.

- Energiektoren og oljeprisen er begge ned 5-6 prosent i juli og det har lokket til seg kjøpere. Det går også penger inn i industri- og teknologisektorene i juli, mens investorene selger seg ned i telekom og råvarebaserte selskaper, sier Skar.

Omsatte for 9 mrd

Til sammen gjorde Nordnet, Netfonds og Skandiabankens kunder i underkant av 260 tusen transaksjoner og omsatte aksjer for i overkant av 9 milliarder kroner i juli. Dette tilsvarer en reduksjon i antall transaksjoner på 4,7 prosent sammenlignet med forrige måned, og 11,4 prosent sammenlignet med juli i fjor.

Les også på DN.no:

Han har allerede tjent inn over halve innsideboten

Asia i dag: Bred nedgang på børsene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.