Det kom frem på et møte Norsk Industri og NHO hadde med Utenriksdepartementet onsdag.

Sanksjonene fra EU og USA trådte i kraft 1. august, men er ennå ikke trådt i kraft i Norge.

Bakgrunnen for sanksjonene er Russlands opptreden overfor Ukraina og målet er å ramme russisk økonomi. De nye sanksjonene kan ramme norsk leverandørindustri.

I en pressemelding skriver bransjeorganisasjonen Norsk Industri at den regner med at Norge vil iverksette det samme regelverket som EU innen kort tid. Utenriksminister Børge Brende har imidertid uttalt at Stortinget skal konsulteres først.

Uklare definisjoner

De to organisasjonene forklarte at det var uklarhet blant deres medlemmer om en rekke av definisjonene og hvordan sanksjonene skal oppfattes.

Dette omfattet:

•Hvordan man skal håndtere kontrakter inngått før 1. august

•Kontrakter under rammeavtale vs. enkeltkontrakter

•Definisjonen av olje og gass ettersom det ene rammes av sanksjonene og det andre ikke

•Definisjonen av arktisk oljeutvinning- om det er geografisk eller klimamessig definert

•Definisjon av dypt vann

•Engineering, studier

•Behov for nærmere presisering av produkter og avgrensing av produkter/leveranser som er definert i regelverket

•Regime og praksis med tanke på søknader og behandling av disse når eller dersom regelverket blir iverksatt fra norsk side

Trenger tilbakemelding

- Ettersom regelverket ikke har trådt i kraft i Norge ennå og bl.a. at ovenfornevnte problemstillinger er uklare, fikk man ikke operative svar i dette møtet., sier bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri i pressemeldingen.

Han opplyser at UD vil ta med seg innspille fra de to organisasjonene i videre dialog internt og med EU den nærmeste tiden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.