Bakkafrost er klar til å øke eksporten av fersk laks til Russland. Selskapet venter nå på en offisiell bekreftelse om at Færøyene ikke er omfattet av det russiske importforbudet.

Det sier konsernsjef Regin Jacobsen i Bakkafrost til Intrafish.

-Fra våre kunder i Russland har vi fått signaler om at Færøyene ikke er omfattet av utestengningen fra det russiske markedet, men vi venter på å få en offisiell bekreftelse. Det har tatt tid å få det offisielt, men vi håper å få en rask avklaring, seier Jacobsen til Intrafish.

Selskapet har lang tradisjon for eksport av laks til Russland. I 2012 ble 15 prosent av volumet til Bakkafrost solgt til russiske kunder. I 2013 og i første kvartal i år var tallet seks prosent. Selskapet sendte også laks til Russland på fredag, men denne har så langt ikke nådd grensen.

 

Laksen blir sendt med bil via ferje til Danmark, før det går videre til Russland. At laksen må gjennom EU først, regner ikke Jacobsen med blir et problem.

-Nei, det er jo bare transitt, så det regner jeg ikke med blir et problem, seier han.

Ifølge ham vil Bakkafrost kunne øke eksporten til Russland om de får offisiell bekreftelse på at laks fra Færøyene ikke er omfattet av utestengningen som gjelder Norge, EU, USA og Canada.

-For vår del vil det gå greit å øke salget til Russland om det er gunstig for Færøyene. Det blir jo en balanseskyving nå som vil kunne gi større interesse for færøysk laks i Russland. I tillegg vil det gå mer norsk laks til andre markeder, og dermed får man en tilpasning i markedet etter hvert , sier Jacobsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.