Klokken 20 norsktid ble referatet fra den amerikanske sentralbankens site møte sluppet. Det viser at det er større uenigehet enn tidligere blant banktoppene om hvordan ståa egentlig er i arbeidsmarkedet

Noen sentrale representanter mener at utviklingen er bedre og raskere enn ventet, men flertallet er ikke overbevist om at det er så stor bedring på gang at den amerikanske økonomien tåler en renteheving.  Det skriver Marketwatch.

Referatet viser også at møtet vedtok med 9 mot 1 stemme å fortsette dagens politikk med å sakte, men sikkert avslutte stimuleringen av økonomien gjennom støttekjøp.

Representanten som stemte mot er Charles Plosser. Han mener at det legges for lite vekt på bedringen i arbeidsmarkedet og infllasjonen som er i vekst. Han er redd det vil skade finansmarkedene dersom man plutselig kommer i en situasjon der man må heve renten raskt.

De fleste analytikere tror nå at den amerikanske renten vil holdes på dagens nivå 0-0,25 prosent til midten av 2015, skriver amerikanske medier.

Dow JOnes steg etter at referatene ble lagt ut, mens teknologiindeksen Nasdaq falt.

Fredag skal sentralbanksjef Janet Yellen tale under Jackson Hole-konferansen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.