Olav Thon Eiendomsselskap fikk et resultat før skatt på 116 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot et resultat på 614 millioner kroner i samme periode året før.

Dette opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag.

Driftsresultatet var 489 millioner kroner (724), mens netto leieinntekter utgjorde 449 millioner kroner (432).

Verdiendring for investeringseiendommene utgjorde 20 millioner kroner i kvartalet (184).

Veksten i privat konsumet i Norge ventes å øke i tiden fremover, og rammebetingelsene for konsernets kjøpesentre vurderes derfor som positive, heter det i resultatrapporten.

«I kontormarkedet viser ledigheten og leieprisene stabil utvikling. Det er grunn til å forvente at denne utviklingen vil fortsette i tiden fremover også i dette eiendomssegmentet», står det videre.

Ifølge rapporten vurderer styret at konsernets solide markedsposisjon i eiendomsmarkedet og sterke finansielle stilling vil bidra til en tilfredsstillende resultatutvikling i tiden fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.