Regjeringen åpner for at oppdrettsnæringen kan la fisken stå noe lenger i sjøen for å avhjelpe den vanskelige markedssituasjonen som følge av Russlands importforbud, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Samtidig utvides adgangen til å flytte deler av sildekvotene over til 2015.

- Russland har de siste årene vært Norges viktigste eksportmarked for sjømat.  Med disse tiltakene gir vi næringen tid til å skaffe seg nye kunder, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker i meldingen.

- Det er avgjørende at vi ikke går på akkord med gjeldende miljøregelverk. Det vil kunne slå tilbake på næringen, sier fiskeriministeren.

Her er tiltakene:

  • Laks: Maksimal tillatt biomasse på konsesjonsnivå økes midlertidig med 6 prosent til og med 31.mars
  • Ørret: Maksimal tillatt biomasse på konsesjonsnivå økes midlertidig med 20 prosent til og med 31. mars
  • Sild: Ordningen med fleksibilitet til å overføre ufisket kvote av norsk vårgytende sild fra 2014 til 2015 utvides til 20 prosent av fartøyskvoten.

Nærings- og fiskeridepartementet har siden importstansen ble innført 7. august hatt tett kontakt med næringsorganisasjonene for å drøfte tiltak som kan avhjelpe situasjonen.

Tiltakene som nå iverksettes kommer i tillegg til tiltakene som ble presentert 14. august.

Les mer:  Regjeringen gir laksehjelp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.