- Tvangssalget er besluttet nok en gang, og jeg følger de vanlige prosedyrene for tvangssalg, sier advokat Rune Stavenes i en knapp kommentar til DN.no.

Stavenes hadde også oppdraget som rettens medhjelper i forrige tvangssalgsrunde, men den gang kom Idar Vollvik til slutt til enighet med DNB og det ble aldri noe tvangssalg. 16. juni i år ble det igjen besluttet tvangssalg av villaen som har et bruksareal på 410 kvadratmeter, og som ble kjøpt for seks millioner kroner i 2011.

Ifølge kjennelsen fra Bergen tingrett er Vollviks eiendom begjært tvangssolgt av selskapet Fire X Ta as, som eies av eiendomsinvestor Tom Altenborn fra Moss.

- Bakgrunnen for kravet er at min klient kjøpte aksjer i Ludo Group med rett til å selge aksjene tilbake til Idar Vollvik. Denne rettigheten ble benyttet, men Vollvik har ikke gjort opp for seg, sier advokat og partner Kristian Voie Danielsen i advokatselskapet Hulaas.

Han representerer eiendomsinvestor Tom Altenborn. Kravet ligger på i overkant av tre millioner kroner inkludert renter og saksomkostninger, og for ett år siden forsøkte Altenborn å drive inn pengene sine ved å begjære Idar Vollvik personlig konkurs.

- Min klient trakk konkursbegjæringen da det ble inngått en betalingsplan. Denne planen ble imidlertid misligholdt, sier advokat Kristian Voie Danielsen.

Idar Vollvik ønsker ikke å kommentere tvangssalget og pengekravet før over helgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.