Frankrike, Europas nest største økonomi, gjennomgår nå den verste politiske og økonomiske krisen siden president François Hollande kom til makten for to år siden.

Arbeidsledigheten i Frankrike er over 10 prosent og stiger nå til nye høyder.

 Ledighetstallene er et nytt slag for den svært upopulære Hollande.

Ifølge tall fra arbeidsdepartementet steg antallet arbeidsløse fra juni til juli med 26.000 personer til 3,242 millioner. Det tilsvarer en økning på 0,8 prosent og det er den niende måneden på rad ledigheten stiger.

– Økningen reflektere nullveksten i Frankrike og eurosonen, sier arbeidsminister François Rebsamen.

Tallene fra første kvartal i år viste en arbeidsledighet i Frankrike på 10,1 prosent. Tallene for andre kvartal blir offentliggjort 4. september.

I hardt vær

François Hollande er i svært hardt vær om dagen, med rekordlav oppslutning og statsråder i opprør. Presidenten utpekte tirsdag en ny regjering som skal ledes av statsminister Manuel Valls. Bakgrunnen for regjeringsendringene er sterk splid innad i sosialistpartiet om den økonomiske politikken som Hollande og Valls fører.

Ingen av de tidligere kritikerne av regjeringen får være med i den nye regjeringen, men de mest sentrale ministerpostene er videreført. Laurent Fabius fortsetter som utenriksminister, forsvarsminister er Jean-Yves Le Drian og finansminister er fortsatt Michel Sapin.

Det kom ikke som noen overraskelse at tidligere økonomiminister Arnaud Montebourg ikke er blant de nye regjeringsmedlemmene. Montebourg erstattes av Emmanuel Macron. Montebourg gikk i helgen hardt ut mot regjeringens økonomiske politikk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Ut med oppviglerne, inn med denne mannen
 

– Regimekrise!