De europeiske aksjemarkedene var urolige torsdag, og Oslo Børs var intet unntak.

Hovedindeksen endte ned 0,39 prosent til 613,62 poeng.

Markedene er preget av ny uro i Ukraina og av nye signaler fra den europeiske sentralbanken.

Russisk invasjon

Torsdag melder den ukrainske presidenten Petro Poroshenko sier at russiske styrker har tatt seg inn i Ukraina. Russere og de ukrainske separatistene skal også ha fått kontroll over områder nær den russiske grensen.

Les: - Bekymringsfull utvikling i Ukraina

Putin-rådgiver: - Dette er invasjon

Ingen tiltak i nær fremtid

Da den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi talte på Jackson Hole-konferansen forrige fredag, oppfattet markedsaktørene at han signaliserte at det kunne komme en ny runde med kvantitative lettelser. Bakgrunnen var at Draghi la vekt på at det har vært et fall i inflasjonsforventningene i eurosonen, og Draghi sa at Den europeiske sentralbanken ESB vil bruke alle tilgjengelige verktøy for å sikre prisstabilitet på mellomlang sikt.

Torsdag spekuleres det i at eventuelle tiltak ikke kommer med det første.

Kilder i ESB sa til Reuters onsdag at det trolig ikke kommer nye trekk ved sentralbankmøtet i neste uke, med mindre ferske inflasjonstall viser at eurosonen falt nærmere deflasjon i august. Det melder Yahoo Finance.

Tungvektere trakk ned

På Oslo Børs trakk blant annet Hydro, Yara og Statoil ned.

Statoil meldte torsdag at 200 ansatte på Mongstad-raffineriet mister jobben.

Aksjen endte ned 0,23 prosent til 176,30 kroner.

Les: 200 må gå fra Mongstad

Statoil får smekk etter oljelekkasje

It-selskapet Evry steg nesten 23 prosent onsdag på oppkjøpsrykter. I dag er oppgangen på 3,33 prosent til 15,5 kroner.

Meglerhuset Arctic Securities har nedgradert aksjen til hold. Analytikerne tror et oppkjøp kan gi en verdi opp til 32 kroner per aksje, mer enn det dobbelte av dagens kurs.

Oslo Børs hovedindeks endte ned 0,39 prosent til 613,62 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.