Det norske oljeselskap, som er operatør for utvinningstillatelse 494, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 2/9-5S, som er boret om lag 30 km øst for Valhallfeltet på Heimdalshøprospektet, ifølge en melding fredag, skriver TDN Finans.

Brønnen var tørr.

2/9-5S var første brønn til å teste et nytt letekonsept på Mandalshøyden, der Johan Sverdrup og Utsirahøyden er analogen, ifølge selskapet.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter, sekundært å påvise sandsteiner med hydrokarboner i pre-jurassiske bergarter.

Brønnen påtraff noen tynne sandsteiner med reservoarkvalitet i hovedmålet og kun få og tynne sandsteiner i det sekundære målet. Ingen spor av hydrokarboner ble påvist.

Det norske oljeselskap er operatør for lisensen, med en eierandel på 30 prosent. Øvrige partnere er Dana Petroleum med 24 prosent, Fortis Petroleum med 16 prosent, Spike Exploration med 15 prosent og Tullow Oil med 15 prosent.

Les også:
Kurdisk oljetanker er «forsvunnet»
Amerikansk olje setter opp farten  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.