Nærmere 25.000 demonstranter forsøkte å marsjere fra nasjonalforsamlingen mot statsministerens residens i Pakistans hovedstad Islamabad lørdag.

I flere uker har det vært demonstrasjoner mot Sharif. Siden 15. august har en rekke demonstranter oppholdt seg utenfor parlamentet. De krever Sharifs avgang og begrunner det med beskyldninger om korrupsjon og valgfusk. Men Sharif gjentok lørdag at han ikke akter å trekke seg.

Kritiske til fjorårets valg

Protestene ledes av opposisjonslederen og den tidligere cricketstjernen Imran Kahn og den framstående religiøse lederen Mohammad Tahir ul-Qadri.

Khan og Qadri hevder valget i fjor ikke gikk regelmessig for seg og at Sharif derfor ble valgt til statsminister ved hjelp av valgfusk.

– Vi vil fortsette kampen mot regjeringen til våre siste åndedrag, sier Khan og oppfordrer til demonstrasjoner over hele Pakistan.

Lokale og utenlandske observatører sier imidlertid at valget ikke var preget av uregelmessigheter og analytikere tror protestene er koordinert av hæren i et forsøk på å dominere sivile myndigheter. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.