Deutche Bank Market Research kutter kursmålene for både Aker Solutions og Subsea 7.

Meglerhuset kutter Aker Solutions fra 95 til 82 kroner og nedgraderer anbefalingen på aksjen fra hold til salg. De viser til vedvarende kostnadsfokus fra de større oljeselskapene og kutter kursmålene i sektoren med gjennomsnittlig ti prosent.

«Vi ser fortsatt risiko for marginen på tross av lønnsomhet som er langt under sammenliknbare selskaper og signifikant nedside på konsensus», skriver de om selskapet.

Frykter ordreboken

Kursmålet for Subsea 7 kuttes fra 120 til 92 kroner og nedgraderer selskapet fra en hold- til salgsanbefaling.

Meglerhuset viser til vedvarende kostnadsfokus fra de større oljeselskapene og kutter kursmålene i sektoren med gjennomsnittlig 10 prosent.

«Vi ser at Subsea 7s kjerne SURF-markeder vil fortsette å vokse på medium-sikt. Samtidig ser vi imidlertid økt risiko for at ordreinngangen vil minke, og med ordrereserve allerede i tilbakefall kan selskapet gå tilbake til å vinne kontrakter til lavere marginer for å opprettholde utnyttelsen», skriver meglerhuset.

Deutsche skriver videre at de regner oppgang i Brasil som allerede priset inn og at de «ser risiko for at marginene, når Brasil er tatt ut, spesielt med utfordrende konvensjonelt (Vest Afrika) og mindre «greenfield» arbeid i Nordsjøen, vil fortsette falle. Derfor rangerer vi aksjene som selg»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.