Danske Bank Markets oppgraderer Statoil til kjøp og gjentar kursmål på 200 kroner etter samtaler med ledelsen i selskapet, skriver meglerhuset i en oppdatering mandag.

«Nylige møter med ledelsen bekrefter fortsatt kostnads- og M&A-fokus. Vi ser potensial for å øke utbyttekapasiteten med minst 40-50 prosent til 10 kroner per aksje fra 2017. Ytterligere eiendelssalg og kostnadsreduksjoner vil imidlertid trolig lede til en økning i direkteavkastning allerede i perioden 2014-2016», skriver meglerhuset.

Swedbank tror på kostnadskutt

Også Swedbank har hatt møte med konsernledelsen i Statoil under ONS i Stavanger, og har fått inntrykk av at kostnadene i selskapet er på vei ned, og mener det er en sjanse for at selskapets investeringsguiding for 2015 vil bli redusert.

Det skriver meglerhuset i en oppdatering fredag.

«Våre hovedinntrykk fra dette møtet er at kostnadene er på vei ned og at det er en fair sjanse for redusert investeringsguiding for 2015 (i forhold til dagens guiding på 20 milliarder dollar), heter det.

Senker kursmål

Goldman Sachs har oppjustert sitt kursmål på Statoil-aksjen fra 165 til 170 kroner, mens salgsanbefalingen opprettholdes.

Meglerhuset mener Statoil, sammen med OMV og Galp, ser konsistent svake ut med tanke på fri kontantstrømgenerering.

Videre heter det at Statoil allerede har solgt det meste av sin ikke-kjerne-virksomhet og har lykkes svært godt i å monetisere noen av selskapets oppstrømeiendeler.

«Derfor er det vanskelig å identifisere åpenbare eiendeler selskapet kan selge i dag», skriver Goldman Sachs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.