Han mener forslaget er en innsnevring av dagens praksis.

Ifølge Lystad og tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud er det fare for at ressursene i Nav styres mot mer byråkrati og mindre oppfølging, skriver nyhetsbyrået ANB.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) gikk i sommer ut og sa at økonomisk sosialhjelp bør følges av en arbeids- eller aktivitetsplikt. Høringsnotatet om forslaget ble sendt fra departementet i sommer, som følge av at antallet sosialhjelpsmottakere har økt kraftig.

Nav mener det vil bli en innsnevring av dagens praksis, fordi det i forslaget til endring av lovteksten presiseres at bestemmelsen gjelder vilkår om aktivitet, og at vilkårene «må ha som mål at stønadsmottakeren skal bli helt eller delvis selvhjulpen».

– Det fremgår av høringsnotatet at det kun skal være mulig å sette vilkår om arbeidsrettet aktivitet. Dette er en betydelig innsnevring av gjeldende rett og praksis, skriver arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i høringsuttalelsen.

Torsdag går høringsfristen ut. (©NTB)

Les også: Aktivitetskrav til unge dnPlus

Stadig yngre uføre

For dårlig ungdomsarbeid dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.