Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) advarer om at svak aktivitet i eurosonen er en hemsko for vekst i den globale økonomien. Økte spenninger på grunn av konfliktene i Ukraina og Midtøsten og usikkerheten rundt Skottlands fremtid utgjør også en trussel for bedringen i økonomien, ifølge OECD.

– Fortsatt svak vekst i euroområdet er det mest urovekkende trekket ved anslagene, heter det i en uttalelse fra OECD mandag.

OECD kutter vekstprognosen for eurosonen i 2014 med en tredel av anslaget som ble gitt i mai. Mens utsiktene for fire måneder siden var på 1,2 prosent vekst, blir det nå anslått 0,8 prosents vekst.

For USA er prognosene senket fra 2,6 prosent til 2,1 prosent. Utsiktene i Japan ble nedjustert med en firedel til 0,9 prosent fra 1,2 prosent.

OECD ga ingen oppdatering på prognosen for den globale veksten i år. Dermed gjelder fortsatt tallet på 3,4 prosent fra mai.

Prognosen for Kina, som er verdens neste største økonomi, holdes fortsatt på 7,4 prosent.

India var det eneste landet som fikk økt anslaget for veksten i økonomien til 5,7 prosent fra 4,9 prosent.

Les også:

  Rømmer fra høye Oslo-priser

Dansker kjøper Get for 13,8 milliarder kroner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.