Unibuss som selskap er fornærmet i straffesaken mot flere av selskapets tidligere ledende ansatte.  Selskapet krever erstatning for tap påført busselskapet på samlet 19 millioner kroner.

- Det har vært en stor belastning for Unibuss både økonomisk og personlig for alle ansatte i selskapet som har stolt på disse menneskene, sa selskapets prosessfullmektig Lars Christian Skjelvan i retten tirsdag.

Kostbar granskning

Erstatningskravet er på grunnlag av handlingene beskrevet i tiltalen. I tillegg er det inkludert en granskning av saken i regi av advokatfirma Wiersholm.

-Det er betydelige summer, 8,3 millioner kroner er kostnader Unibuss har hatt i forbindelse med granskningen, sa Skjelvan.

En rekke konsulenter har vært involvert i arbeidet og 100.000 eposter er gjennomått.

Advokat Fredrik Sollie opplyste tirsdag at Nils Aksel Ellingsen har tilbudt Unibuss erstatning på 1,1 millioner. Men han understreket samtididg at Ellingsen ikke ser grunn til å erstatte omfattende utgifter til granskning.

-Det er unødvendige penger, det er urimelig dyrt og politiet har gjort samme jobb så godt som gratis, sa Sollie.

linn.karen.ravn@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.