Arbeiderpartiet lover gratis kjernetid, makspris i skolefritidsordningen, bare faglærte lærere i skolen og kompetansereform i kommunene.

– Kunnskapssamfunnet er her nå. Skal vi sikre at alle mennesker får like muligheter i fremtiden, må vi sørge for at alle lokalsamfunnene kan være med på en utvikling som krever høyt utdanningsnivå, og tar i bruk ny kunnskap, teknologi og innovasjon, sier Ap-nestleder og kommunalpolitiske talskvinne, Helga Pedersen, til Dagbladet.

Tirsdag vedtar Aps landsstyre en ny kommunalpolitisk plattform som partiet satser på å vinne valget på neste høst. Ett av målene er alle lærere skal være faglærte innen seks år. I dag gis 1,3 millioner undervisningstimer i grunnskolen av ufaglærte.

– Det kan være personer med lang erfaring, men uten formell utdanning som lærer. Det skal vi ha slutt på, ved å sikre at de får det påfyllet de trenger. Ambisjonen er at det innen 2020 bare skal være faglærte i skolen, sier Pedersen.

Partiet vil også stille nasjonale krav til SFO.

– Vi vil ha gratis leksehjelp, gjeninnføring av kulturskoletimen og mer systematisk samarbeid med idrett, korps og frivillig sektor for å få flere fritidsaktiviteter inn i SFO.

Nestleder Pedersen legger ikke skjul på at reformene vil koste penger.

– Men det koster enda mer hvis vi lar være å satse på kompetanse. Skattelettelser er ikke noen framtidsrettet måte å bruke pengene på i Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Stort flertall for storkommuner

 
Kommunenes skatteinntekter kan bli 2 milliarder mindre