Mitsubsihi Corp. er villig til å betale 96 kroner per aksje, skriver Cermaq i en melding til børsen mandag morgen. Det priser selskapet til 8,88 milliarder kroner.

Det melder den japanske avisen Nikkei, ifølge Bloomberg News.

Selskapet har som mål å gjøre Cermaq til heleiet datterselskap innen utgangen av mars 2015.

Dagens Høyre og Fremskrittsparti-regjering har tidligere signalisert at den er for et fullt nedsalg i det delstatlige oppdrettsselskapet.

Cermaq har oppdrettsvirksomhet i Norge, Chile og Canada.

Staten er den desidert største aksjonæren i Cermaq med mer enn 65 prosent av aksjene. Nærings- og fiskeridepartementet eier 59,17 prosent av aksjene, mens Folketrygdfondet har 6,38 prosent i følge en aksjonærliste som sist ble oppdatert 15. september.

Markedsverdien på Cermaq ved handelsslutt fredag var 7,77 milliarder kroner, og aksjen sluttet opp 1,2 prosent til 84 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.