Nå er valutamegleren dømt til fengselsstraff for grovt bedrageri av Nav og for å ha avgitt falsk forklaring da han sendte inn meldekortene, ifølge dommen fra Oslo tingrett. Mannen har lang fartstid fra banker og meglerhus, og jobbet i flere år som leder.

- Min klient mener selv at han opptrådte grovt uaktsomt og ikke med forsett, men retten la til grunn at han opptrådte med forsett, sier forsvarer Benedict de Vibe til DN.no.

Hevder han misforsto

49-åringen arbeidet fulltid som valutamegler da han i perioden november 2012 til slutten av februar året etter sendte inn meldekort til Nav og fikk utbetalt 107.298 kroner i arbeidsledighetstrygd.

Mannen forklarte i retten at han trodde han hadde krav på vel 500.000 kroner i støtte fra Nav, og at han kunne jobbe ved siden av for opptil dette beløpet. 49-åringen hevdet at han oppfattet at han først trengte å opplyse om arbeidsforholdet når arbeidsinntektene oversteg det han hadde krav på fra Nav.

Retten fastslår at forklaringen ikke harmonerer med informasjonen valutamegleren fikk da han søkte om dagpenger og deretter hver gang han sendte inn meldekortene til Nav elektronisk. 49-åringen forklarte at han ikke forsto informasjonen, men det fester ikke retten tillit til.

Kunde tapte millioner

«Tiltalte har norsk som morsmål, han fremstår som en alminnelig utrustet mann, har arbeidet som valutamegler i bank og meglerforetak siden 1988, og har brukt data som verktøy i dette arbeidet. Informasjonen var dernest entydig klar og gjentatt flere ganger. Retten er derfor ikke i tvil om at tiltalte med viten og vilje fylte ut meldekortene feil,» heter det i dommen.

Mannen fikk 23 dagers fengselsstraff etter en viss reduksjon i straffen for lang liggetid hos politiet. Forsvarer Benedict de Vibe opplyser at dommen ikke vil bli anket. 49-åringen ønsker ikke å kommentere saken, opplyser han til DN.no.

Valutamegleren sa for noen år siden opp sin stilling i en finansinstitusjon etter at en kunde var blitt påført milliontap på handler som banken senere innrømmet var foretatt uten at kunden visste om det.

Les også på DN.no

Dette vil du bruke pengene dine på

John Fredriksens Seadrill fortsetter nedturen på Wall Street

– Jeg leser aldri bøker om ledelse. Bøker om ledelse er stort sett noe dritt

Betydelig risiko for at første trinn av Johan Sverdrup forsinkes

Odd Nerdrum frikjent for avtalebrudd  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.