Jack Ma er den kinesiske engelsklæreren som startet e-handelsgiganten Alibaba. Selskapet har vokst til å bli et av verdens største selskaper innen e-handel og betalingsløsninger.

Ma har de siste årene klatret på listen over verdens rikeste, og er ifølge Bloombergs milliardærindeks den personen i verden som har økt formuen mest siden nyttår. Stort sett hele Mas formue stammer fra hans eierandel i Alibaba.

En årlig rangering over kinesiske formuer som ble publisert i dag, viser at Alibaba-gründeren nå er Kinas rikeste person med med en formue på 25 milliarder dollar - over 158 milliarder norske kroner. Det skriver Business Insider.

- Det har vært et fantastisk år for Kinas beste magnater, til tross for skjelvinger i den kinesiske økonomien, skriver det Kina-baserte luksusmagasinet Hurun Report i forbindelse med sin "riking-liste".

Eiendomsmagnatene sliter

Jack Ma begynte sin karriere som lærer og tolk på 1990-tallet, og startet opp sin egen nettside for tolkvirksomheten sin. Senere utviklet han Kinas telefon- og bedriftsregister, før han startet Alibaba i 1999.

Ifjor fikk han ikke engang en plass blant de 20 rikeste i Kina.

Kinas nest rikeste mann er eiendomsmagnaten Wang Jianlin, som ifjor toppet listen. Han står oppført med en formue på 24,2 milliarder dollar.

Eiendomsmarkedet og infrastruktur-industrier har blitt truffet hardt av nedbremsingen i den kinesiske økonomien, og de fleste på topp ti-listen i år er blitt søkkrike på teknologi.

Økonomien i Kina steg 7,7 prosent på årsbasis i 2013, det samme som i 2012 - som var den laveste veksten siden 1999. Likevel stiger antall dollarmilliarderærer i landet. I år er det 354 dollarmilliardærer i Kina, 39 flere enn ifjor.

Les også: Kan bli tidenes største børsnotering

Formuen hans har vokst med åtte milliarder i måneden

USAs dyreste hus til salgs  

 

 

 


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.