Ryanair inngår samarbeid med Amadeus om distribusjon gjennom reisebyråer fra 1. november 2014.

Det opplyser selskapet på en pressekonferanse i Køln, Tyskland onsdag.

– Ryanair er tilfreds med samarbeidet med Amadeus, som har en teknologi som gir oss en betydelig mulighet til å nå flere forretningsreisende. For forretningsreisende, bedrifter og forretningsreisebyråer innebærer avtalen økt tilgang våre lave billettpriser og til Europas største rutenett, sier toppsjef Michael O´Leary i en melding.

Han legger til at over 27 prosent av selskapets kunder er i dag forretningsreisende.

Avtalen gjør det for første gang på over ti år et bredt utvalg av flyselskapets billetter og øvrige tilleggstjenester tilgjengelige for reisende gjennom Amadeus' Light Ticketing-teknologi.

Ifølge vilkårene i avtalen vil Amadeus-brukerne ikke trenge å betale noen tilleggskostnader når de bestiller reiser med Ryanair.

"Avtalen innebærer også at Ryanairs nye tjeneste Business Plus blir tilgjengelig for Amadeus-abonnenter", heter det.

For reisebyråene som bruker Amadeus vil bookingprosessen for fly og tilleggstjenester hos Ryanair være nøyaktig den samme som for et hvilket som helst annet flyselskap via Amadeus-systemet.

Tjenesten gjør det mulig å tilby forretningsreisende skreddersydde pakker som omfatter fleksibel ombooking av billetter, 20 kg bagasje, ”fast track” på flyplassen, prioritert ombordstigning og ”premium seating”, fremgår det av meldingen.

Amadeus er verdensledende på bookingsystemer for reisebransjen, som omfatter booking av flyselskaper, hoteller, tog, ferger via reisebyråer, reise-relaterte nettsteder og bedrifter.

Over 70 lavprisflyselskaper bruker i dag Amadeus som distribusjonspartner, og antallet bookinger av lavprisbilletter gjennom Amadeus-systemet økte med 21 prosent i 2013, opplyses det. Ryanair har imidlertid frem til nå vært i mot å dele inntektene sine med de store billettdistributørene, mens Norwegian har tilbudt sine billetter via Amadeus hele veien.

På en luftfartkonferanse for lavkostselskapene i London nylig uttalte Ryanair og Aer Lingus at billettprisene skal ned neste år. Hverken SAS eller Norwegian var enig.

– Det blir et blodbad, og det er allerede startet, sa Aer Lingus-toppsjef Christoph Mueller til DN.

Les mer  fra konferansen: Ryanairs plan for å kapre flere forretningsreisende

Ryanair annonserte nylig bestillingen av ytterligere 280 nye Boeing 737-fly, og en opsjon på 100 Boeing 737 MAX 200s.

Les også:
XXL overtegnet på under ett døgn
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.