Det amerikanske aksjemarkedet svekket seg bredt mandag, men hentet seg noe inn utover dagen. Dermed sluttet Wall Street seg til et helrødt europeisk børsmarked.

- Vi er inne i en gigantisk jo-jo over de siste seks handelsdagene, men sentralbankene er fortsatt støttende, veksten i USA er grei, og kvernen oppover er fortsatt intakt. Vi treffer bare noe humper med makroforholdene, sier sjefstrateg Michael Block i Rihno Trading til Bloomberg.

Elektronikkselskapet Apple var ned omkring 0,4 prosent, HP omtrent var ned rundt 1,0 prosent mens Amazon endte ned 0,3 prosent. Børslokomotiver innen finans, energi og industri trakk også nedover. Farmasiselskaper som AstraZeneca og Pfizer var opp henholdsvis 0,8 og 0,3 prosent.

Filmstudioet DreamWorks Animation steg over 27 prosent etter å ha uttalt at det vurderer at bud fra japanske SoftBank Corp.

Oppmerksomheten var rettet mot demontrasjoner i Hong Kong, og markedet så mot nye makrotall for å anslå når Fed vil sette opp rentene.

Flere tusen personer i Hongkong har protestert mot Kinas forslag til valgreformer i det selvstyrte territoriet, mens opprørspoliti har prøvd å holde demonstrasjonen i sjakk.

De kinesiske myndighetene har bestemt at kandidater til 2017-valget må godkjennes av en nominasjonskomité.

Privat forbruk i USA var opp 0,5 prosent på månedsbasis i august, ifølge amerikanske statistikkmyndigheter.

På forhånd var det ventet at det private forbruket ville stige 0,4 prosent, ifølge en sammenstilling Bloomberg News.

Forbruket i foregående måned ble ikke revidert fra tidligere -0,1 prosent. Private inntekter steg 0,3 prosent i august, som ventet.

Det såkalte "pending home sales", signerte men ikke gjennomførte bruktboligsalg, var ned 1,0 prosent i august i USA. En nedgang på 0,5 prosent var ventet.

Senere denne uken kommer ferske tall på arbeidsmarkedet og fra tjeneste- og vareproduksjon. Amerikanske selskaper starter med resultatsesong for tredje kvartal med aluminiumsprodusenten Alcoa først ut, den 8. oktober.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også:
10 milliarder dollar fulgte ham ut døren
Over 100 nye stillinger kuttes i oljebransjen i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.