–Du er blitt mer fartsblind enn meg i det siste, svarte innsidetiltalte Fred A. Ingebrigtsen statsadvokat Hans Christian Koss da det i retten igår ble snakk om hvor stor eller liten en aksjepost til 90 millioner kroner i Acta er.

Aktoratet konsentrerte seg om maktkampen mellom Fred A. Ingebrigtsen og Acta-medgründer Alfred Ydstebø da de stilte spørsmål til Fred A. Ingebrigtsen i Gulating lagmannsrett i dag. Det var da de kom inn på at Ydstebø solgte fem millioner aksjer til 90 millioner kroner og Koss kaller dette en liten andel av Acta-aksjene at Ingebrigtsen svarer:

–Liten andel? Du har blitt mer fartsblind enn meg i det siste. Det er ikke lite å selge for 90 millioner kroner. Det er ikke lite å kjøpe for 20 millioner kroner heller. Vi må ikke miste begrepene her.

Les også:   - Jeg har en uformell arbeidsstil, kanskje på godt og vondt

Les også: Helt umulig å styre dnPlus

Amerikanske valgmarginer

De 20 millioner kronene er relatert til at Ydstebø noen måneder tidligere i august 2007 hadde kjøpt Acta-aksjer for 21,4 millioner kroner.

Dette oppfattet Ingebrigtsen som at Ydstebø samtidig med å drive virksomhet i USA gjennom oppkjøpet av selskapet Wunderlich ønsket å styrke posisjonen sin i Acta.

–Hvor mye makt er det i 800.000 aksjer som tilsvarer 0,3 prosent av selskapet, ville Koss vite.

–Koss. 0,3 prosent. Det er amerikanske valg som er avgjort med slik margin, svarer Ingebrigtsen.

 

Ingebrigtsen sa i retten igår at han var sjokkert og tror han ble sint også da Ydstebø solgte den første aksjeposten.

 

Ble sint

I mai 2008 solgte Ydstebø aksjer for ytterligere 55 millioner kroner der kursfallet førte til at Ingebrigtsen tapte 150 millioner kroner på sin aksjeportefølje i Acta.

–Så du ble provosert da han kjøpte og sint da han solgte, sier Koss.

–Ja, de ble jeg. Jeg satt der og hadde problemer selv. Selger primærinnsideren aksjer faller kursen enda mer. Dette er begynnelsen på alle problemene, svarer Ingebrigtsen.

Koss var også inne på Tango-posjektet som aldri ble noe av men som gikk ut på å ta kontroll over Acta og få selskapet tilbake der det var i glansårene.

–Jeg ønsket å ta selskapet tilbake til det det var, sa Ingebrigtsen.

–Var maktkampen åpen og kjent i markedet? ville Koss vite.

–Det må du spørre markedet om, svarte Ingbebrigtsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.