Prisene på borettslagsleiligheter formidlet gjennom Garanti Eiendomsmegling var 3,5 prosent lavere i september 2014 sammenlignet med august 2014.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2014 på 29.124 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2014 var på 30.191 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 2,9 prosent. For 12 måneder sidenvar gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28.299 kroner.

Statistikken til Garanti Eiendomsmegling, viste langt kraftigere vekst i august, enn det som ble fasiten i den landsomfattens bruktboligstatistikken til meglerbransjen.

- En korreksjon av prisnivået

- Etter meget sterk prisvekst forrige måned er det ikke overraskende med en korreksjon av prisnivået i september. Dette så vi også i fjor med prisvekst i august, og en tilsvarende korreksjon av prisene i september. Det interessante her er at vi har en hyggelig prisvekst på lengre sikt. Prisene er nå nesten tre prosent høyere enn for tolv måneder siden, og nesten fem prosent høyere enn ved inngangen til året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Flere bud og budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I september 2014 er det i

snitt 5,0 bud per borettslagsbolig formidlet gjennom Garanti Eiendomsmegling. Dette er en oppgang på 0,7 bud fra august 2014, og en oppgang på 0,6 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,0 i september 2014. Dette er en oppgang på 0,2 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Sett i lys av den moderate prisutviklingen i august, blir det spennede å se hvordan markedet har utviklet seg i september, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

I en pressemelding sier Dreyer at det normalt er stor aktivitet i boligmarkedet i september. 

Fredag klokken 11 presenterer han den landsomfattende bruktboligstatistikken for Norge. Se tallene først på DN.no!
 

Garanti Eiendomsmegling er boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede og består i dag av 35 boligbyggelag som forvalter over 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

 

Slik kuppet han luksuseiendommen for 70 millioner  

 

Kutter prisen på hytta med 25 mill.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.