Det skriver tidligere daglig leder Aslak Sira Myhre i Litteraturhuset i en pressemelding onsdag.

DNB valgte i fjor å sponse stiftelsen, og har nå vedtatt å øke støtten fra 500.000 til 1.000.000 kroner.

Støtten gjelder for 2015 med mulighet for forlengelse.

I tillegg til samarbeidet rundt Litteraturhusets arrangementer knyttet til sakprosa og foredrag kalt Folkeopplysning, vil Litteraturhuset nå i samarbeid med DNB arrangere en årlig temadag med fokus på økonomi, økonomisk  historie og økonomisk politikk.

– Vi har vært svært fornøyde med samarbeidet med Litteraturhuset så langt, og så det som naturlig å øke innsatsen, sier direktør for samfunnsansvar og kultur Dag Arne Kristensen i DNB i pressemeldingen.

Samarbeid som bare har oppsider, mener daglig leder Aslak Sira Myhre ved Litteraturhuset i en kommentar.

- Vi får muligheten til å gjøre noe vi har hatt lyst til lenge, og samtidig få et sterkere økonomisk fundament.

Med avtalen med DNB har Litteraturhuset allerede nå fylt opp to tredjedeler av budsjettmålet for private sponsorer i 2015.

– Vi er i dialog med andre potensielle parter, og har godt håp om å ha nådd målet om tre millioner i god tid før nyttår, fortsetter Sira Myhre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.