Hensynet til barn i familier med rusproblemer er gitt avgjørende vekt når Venstres stortingsgruppe vil gå inn for fortsatt stengte Vinmonopol på julaften.

Et stort flertall i Venstres stortingsgruppe vedtok onsdag ettermiddag at partiet går imot regjeringens forslag om at Vinmonopolet kan holde åpent på julaften.

– Vi sender ut et viktig signal om at julaften, som primært er barnas dag, ikke skal være forbundet med negative opplevelser på grunn av alkohol, sier nestleder Terje Breivik til avisa Dagen.

Venstre er et vippeparti i saken. Vinmonopolet har stengt enkelte dager i året, men regjeringen har foreslått at det skal åpnes for handel også disse dagene.

Mens Venstre sier ja til å åpne for salg på nyttårsaften, påskeaften, pinseaften og valgdagen, går partiet inn for fortsatt stengte polutsalg på julaften. Dette mener partiet er i tråd med hva folk opplever som fornuftig.

– Dette var en runde der barneperspektivet var særlig viktig. Selvsagt har vi også lagt merke til det store engasjementet fra en del aktører som jobber mot rus. Det har vi satt pris på, sier Venstres helsepolitiske talsmann Kjetil Kjenseth.

Les også:
Slik feirer Tromsø OL-tapet
Heiberg: - Et slag i trynet
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.